Info

Giant's Causeway Visitor Centre

Building Name: GIANT'S CAUSEWAY VISITOR CENTRE
Building Type: NATURAL WORLD - VISITOR CENTRE
Architect: HENEGHAN PENG
Architect Website: http://www.hparc.com
Clients Website http://www.nationaltrust.org.uk
Town: BUSHMILLS
Year of Completion: 2012
County: ANTRIM
Collection: Architecture Photography
Country: United Kingdom
The Giant’s Causeway lies in Northern Ireland’s Causeway Coast World Heritage Site, a landscape of cliffs formed by hexagonal basalt stones, agricultural landscapes and cliffside walks. Utilising the large difference in level across the site, two folds are created in the landscape. One, extending the line of the ridge, accommodates the building. The second, extending the level of the road, screens the car park from view. There is no longer a building and landscape but building becomes landscape and the landscape itself remains spectacular and iconic.
Irish, Information Centres, Landmark, Antrim, Exterior Landscape, Architectural, Visitor Centre, Architecture photography, Architectural photography, Visitor Information Centre Britain, N Ireland, Structure, Giant's Causeway Visitor Centre, Tourist Information, Visitor Information Centre, British Isles, Bushmills, Northern Ireland, Tourist Information Centre, Cliff, Heneghan Peng Architects, World Heritage Site, Hexagonal Basalt Stone.

Add to Lightbox
Filename
121018_Giants Causeway Vistors Centre_031.jpg
Copyright
Aidan Monaghan
Image Size
699x1048 / 101.1KB
Contained in galleries
Architecture - Cultural, Giants Causeway Vistors Centre
Building Name: GIANT'S CAUSEWAY VISITOR CENTRE	<br />
Building Type: NATURAL WORLD - VISITOR CENTRE<br />
Architect: HENEGHAN PENG	<br />
Architect Website: http://www.hparc.com<br />
Clients Website http://www.nationaltrust.org.uk<br />
Town:	BUSHMILLS		<br />
Year of Completion: 2012<br />
County:	ANTRIM	<br />
Collection: Architecture Photography <br />
Country: United Kingdom	<br />
The Giant’s Causeway lies in Northern Ireland’s Causeway Coast World Heritage Site, a landscape of cliffs formed by hexagonal basalt stones, agricultural landscapes and cliffside walks. Utilising the large difference in level across the site, two folds are created in the landscape. One, extending the line of the ridge, accommodates the building. The second, extending the level of the road, screens the car park from view. There is no longer a building and landscape but building becomes landscape and the landscape itself remains spectacular and iconic.<br />
Irish, Information Centres, Landmark, Antrim, Exterior Landscape, Architectural,	Visitor Centre, Architecture photography, Architectural photography, Visitor Information Centre Britain, N Ireland, Structure, Giant's Causeway Visitor Centre, Tourist Information, Visitor Information Centre, British Isles, Bushmills, Northern Ireland, Tourist Information Centre, Cliff, Heneghan Peng Architects, World Heritage Site, Hexagonal Basalt Stone.